0shares

This tiny modern cabin by Lund Hagem Architects was built among large rocks and dense vegetation in Sandefjord, Norway. The 322-square-foot retreat, an extension of an existing home on the site, replaces two old sheds.

The stepped, ramped roof allows the owners to climb atop the dwelling to contemplate distant sea views. Leading to the white concrete roof is a footpath that runs along the meandering wooded area on the site.

“The building occupies a small footprint, but the space expands vertically into three levels: the basement, the ground floor and the roof,” the architects said. “The annex contains a suspended bed, a small living space and a bathroom.”

A cozy atrium, the social core of the project, features a fireplace and walls of glass. The inclined ceiling, covered with woven oak strips, masks joints and adds a rustic touch. Out back is a small terrace with an outdoor fireplace.

A design highlight is the custom-built concrete bench/table, which visually connects the indoor and outdoor sitting areas. [Photography by Kim Muller and Ivar Kvaal]