The owners of this property outside of Seattle, Washington—a UX designer and the head of a non-profit with a knack for painting—moved to raise their daughters in the Pacific Northwest.  The Bridle Trails Neighborhood where they landed is dotted with horse stables that were of no use to the family, but it gave SHED Architecture and Design’s plenty to work with in their Stable Conversion project.

The detached space functions primarily as a studio for working and painting, but yellow barn doors slide across the room to reveal an extra sleeping area for visiting grandparents, a bathroom, and other hidden surprises.  They are a thoughtful link back to the building’s original function and a central element of the design with 15 different position combinations for flexible use.

The front, western-facing wall includes thin windows bring light into the space for a functional and relaxing work space.  In the evening, they are perfectly oriented for Washington’s wonderful sunset views. [Photography and information courtesy of SHED Architecture and Design, Dwell, and This is Paper]