0shares

Scott & Scott Architects completed North Vancouver House, a rustic renovation of a 1950s post-and-beam house in Canada. The project is the result of a collaboration between the architect and the client, two history professors, and their shared interest in traditional buildings and materials.

“The house, while extensively renovated over the years, had a modest scale, well-proportioned rooms and a strong connection to the wooded and mature yard,” the architect said. The materials used in the upgrade were selected for their contrasting strengths and minimalist finishes.

“The living space was stripped of embellishments, and the enclosed stair was replaced with an open stair of steel and fir,” the architect said. “This allows the light from the second-floor hall window to connect with the ground floor.”

The owner’s collection of studio pottery is the highlight of the minimalist rustic kitchen. A 1,760-pound marble counter sits atop a custom-designed base.

The space on the main floor is divided by two massive plywood cabinets, which provide concealed storage for the living, entry and kitchen areas. [Photos and information courtesy of Scott & Scott Architects]