Designed by Felipe Bueno & Alexandre Bueno in Uberlândia, Brazil, RMJ Residence is a contemporary family home boasting a living surface of 550 square meters. The project showcases an array of open and enclosed areas and offers the inhabitants various opportunities to interacting with the surrounding natural elements: “The entrance to the social area is through large frames that integrate interior and exterior spaces, such integration is repeated for the internal garden, opening to the living room, dining room and kitchen to the leisure area of the house.” One of the highlights of the design is a vertical garden that expands form the main courtyard inside.

The presence of a beautiful tree on the site dictated the division of the residence in two volumes, one hosting the social areas and the other, the bedrooms: “Without dramatically changing the natural contour of the land, we divided the program into two floors: on the street level are all the technical units (garage, laundry, cellar), while the rest of the program (social, private, and leisure areas) are organized in a single upper floor, which is in a way a house on high ground, explained the architects. Have a look at the photos below and let us know what you think!  [Photography by Cae Oliveira]