A bungalow in Bilthoven, The Netherlands, designed by Dutch architect Van der Woerd in the late 1950s, was given a makeover by Lab32 architects. The resulting Villa Van Schijndel showcases a highly modern design whose interiors are oriented toward the large garden, pool and poolhouse.

The designers employed large expanses of glass to connect the modern villa with the outdoors. Other exterior materials included white plaster, zinc cladding and natural grey aluminum window frames. Simple lines throughout create a clean composition that redirects attention toward the surrounding landscape.

The layout was adapted to the modern needs of the family. “The villa’s high main entrance hall provides access to all living spaces: the study, the kitchen, the dining room, the living room, three bedrooms, two bathrooms and the garage,” the architects say. “The children’s rooms are set around a central lounge-like study room, which provides access to the cinema space in the basement.”

Artifacts, sculptures and contemporary art pieces reign over the residence’s minimalist interiors of white, black and gray. The stylish lighting plan, also designed by Lab32, contributes to the gallery-like feel of this modern villa in The Netherlands. [Photos by Philippe van Gelooven]