Developed by Studio 15b for a retired couple, the Golf House in Brisbane, Australia is a modern residence overlooking a beautiful golf course. The project was planned on a single level, with no internal stairs. This idea was driven from the clients’ request of having a user-friendly home they could feel comfortable in for a long period of time: “The final result is one of light filled luxury, with a relaxed natural feel of stone, timber and glass that takes advantage of a beautiful treed outlook. It has been purposed designed to take this retired couple long into their life with plenty of space to entertain along the way while making the most of the golf course lifestyle”, explained the architects.

The golf course is the protagonist around which the house layout was creatively imagined: “Visitors are welcomed with a view from the entry directly down the centre of the exterior swimming pool and the treed outlook beyond. The entry space divides the home between the private spaces such as bedrooms and bathrooms from the public zones of open planned living, dining and kitchen. The polished timber floor of the entry also delineates the public and private spaces and continues, following the view, externally to the pool decking.” We love how this home design derived from the owner’s love for golf brings the whole family together in a relaxed, healthy environment! [Photos by: Christopher Frederick Jones]