Brazilian designer Fernanda Marques completed the design of a central London penthouse for a young couple of art collectors and their two children. The brief of the project requested a harmonious artistic home, where the entire family could feel relaxed, an oasis in the middle of a bustling city center: “My clients wanted ideal conditions for displaying their extensive art and furniture collection. My greatest challenge was to find the balance between the collection of works of art, prominently sculptural furniture and the everyday of a home“, explained the designer.

Communication and family interaction are at the heart of the design, so the layout had to reflect this idea: “Differently from the property’s original layout, with strong divisions between private and common areas, the interior was redesigned as large interconnected spaces, limiting doors to the indispensable ones. And so on the first floor there are two suites, including the master bedroom, and soundproofing was enhanced. On the middle floor you can find the media room, the children’s suite and a guest suite. On the top floor there are the kitchen, dining and living rooms.” What do you think are the highlights of this central London family crib?