Backing to a forest in Aarhus, Denmark, this modern family home designed by architectural firm C.F. Møller opens up to the views. Villa R consists of two rectangular-shaped floors encompassing a total of 3,230 square feet.

Dark patinated zinc cladding was used for the exterior walls, while the north- and south-facing facades have floor-to-ceiling windows. The landscaping was planned by Kragh & Berglund.

“Inspired by the unique relation to the woods, the objective was to create a house that brings the forest inside through large glass panels and creates an ever-changing seasonal backdrop for the interior living spaces,” the architects said.

Local regulations limited the building height to one story, so the architects created a partially below-ground lower level, where the children’s bedrooms and playrooms are located. The main level accommodates the living room, kitchen and dining area in an open plan.

White cabinets run the length of the space, providing storage. A tall gray volume houses the fireplace and breaks up the horizontal lines. The master en-suite bedroom in the northeast corner displays a minimalist style. [Photography by Julian Weyer]