This minimalist Argentine home by Colle Croce, Casa DV, has a unique design that pulls activity toward the back of the house.  You enter the home through a concrete entryway.  This austere, industrial material dominates the exterior of the main floor.

A single open room takes up most of this first floor.  It seamlessly flows through sliding glass walls into a covered patio and backyard.  The area in the back of the house is set up for eating outdoors, lounging in the sunshine, and swimming laps.

Open stairwells connect the large room to the home’s second floor, which rests on concrete pillars over the back patio. It feels like a natural extension of the room below due to the slanted roof, which extends upward from the entrance.

The orientation of the home maximizes natural light and keeps the home cool during summer months.  Air flows into the home through its open back wall and out through openings above the entrance. [Photography by Javier Agustín Rojas]