Šebo Lichy Architects completed the design and development of a challenging contemporary home located on a steep terrain in Bratislava, Slovakia. The project is situated in a dense neighborhood, offering extensive city views and a lovely green space for relaxation envisioned on top of the garage:  “Thanks to setting the house away from the street front, the space was created for a small garden overlooking the city. The height difference between the street level and the first floor is used for carport, covered with greenery”, explained the designers.

Second floor overhangs allow space for two upper terraces, as well as protection of the glazed surfaces on the main level during the summer. The client had a clear idea of the spatial structuring of the interior: “On the first floor there is a living room, kitchen and dining room, and the whole space is naturally connected with the views of the front and rear green gardens. On the second floor bedrooms are situated, two children’s rooms with city views and a master bedroom overlooking the garden. At the top level of the house there is another roof garden with panoramic views of the city, which you can access along the small private home office.”  [Photography by Tomas Manina]