This two-storey private residence designed by ArcHaus Architects in Auckland, New Zealand was especially planned for a couple who often receives visits from their extended family. Thus, it is divided into a front part containing all the spaces that the client is occupying on a daily basis and a back dwelling in the shape of a white brick cube that hosts the guest bedrooms and the garage. McLaren House displays an interesting looking front facade made up of two L-shaped forms tilted to the outside, a design that instantly catches the eye.

The main building offers extensive views towards Tamaki Strait and out to Rangitoto and Waiheke Island in New Zealand. Socializing and comfortable use of space are encouraged by a flexible layout: “The open plan arrangement of the living spaces on the ground floor of the front building is directly connected to large outdoor deck areas and the pool. A double height space leads to the main stair and the upper level, where a second private lounge and a covered deck provide a more intimate space adjacent to the master bedroom.” The interiors are defined by a simple modern design in black&white, redirecting attention to the majestic surrounding landscape. [Photography courtesy of ArcHaus Architects]