Architect Daniele Claudio Taddei took on the challenge of “bringing into this century” a 1980’s industrial apartment located in Zurich. With various changes implemented throughout, the industrial-style residence now unveils a fresh, contemporary look.

The layout of the apartment is relatively simple, with the open-plan living spaces on the main level and the bedroom and bathroom upstairs. Exposed wooden beams, metal framing and massive concrete pillars retain the industrial character of the apartment. The black frames around the glazing inspired the project’s name, A Touch of Chanel, because of its nod to classic Chanel suits.

Glass was used extensively (take note of the transparent flooring on the second level) to let in natural light. “The stairs were replaced and the existing wood floor was treated with colored pigments,” the architects explained. “The kitchen was extended with a stainless steel counter top and to keep the open feel of the large space, the bathroom was imagined in the shape of a glass box”.

A minimalist color palette in black, white, brown and beige gives the place a stylish and open feel. [Photography credits: Bruno Hidsdh]

What do you think of the use of glass in this industrial apartment renovation?