Strikingly integrated into a hillside in the village of Bois D’amont, France, this modern family retreat by JDS Architects is original and welcoming. The small, irregular site near the Swiss border, neighbored by a forest, overlooks the charming village and the natural landscape beyond.

Developed on a budget of $218,000, this home consists of three levels: a bottom floor accommodating three bedrooms, a second level with socializing areas, and a rooftop terrace. The patio in the back serves as a place for the inhabitants to gather during warm summer days.

Bright and spacious, the interiors of this home look out to the landscape in every direction, thanks to numerous floor-to-ceiling windows. A minimalist contemporary design characterizes the spaces.

The living zone, kitchen and dining room are organized in an open plan layout, allowing the parents to keep an eye on their children both indoors and out. What do you think of this French hillside retreat?