Envisioned by Nuca Studio (you may remember their playful family cafe design we presented on Freshome a while back), G House is a contemporary residence located in Bucharest, Romania. According to the architects, the owners are constantly surrounded by friends and relatives, which dictated the layout of the project: “The building was thus designed as a shifted, irregular volume, ensuring the existence of several centres of interest on each of the two levels, and, at the same time, the opening of several areas towards the outside.” Fluidity is the main attribute of the design scheme, meant to encourage a high degree of interaction.

Ensuring a healthy family ambiance mean tintegrating outdoor spaces for relaxation in the overall design: “In order to include the courtyard into this structure, the passage to the outside, namely to the terrace, itself partially covered by the upper floor volume, is done through a large glazed surface, for which the architects used the narrowest available frame. The ground floor contains several technical areas, the entry access, a few bathrooms as well as a working space, while the upper level houses the four differently sized bedrooms, their originally decorated adjacent bathroom and a play area.” Enjoy the virtual tour!