Located in Hanoi, Vietnam, ML Apartment by Le Studio is a crib especially designed for a small active family. Upon consulting with the client, the designer realized that the owner and his 4-year-old son were always full of energy, quite easily bored and had a particular dislike of stationary spaces: “In this case, a trend-led approach would not be ideal since one would never be able to satisfy the client’s preference permanently, or it would be very difficult to rebuild this apartment completely in a different direction. Our approach to this problem would be to create a space that could be modified easily and changed up on a daily basis without repeating itself, giving owners a sense of renewal everyday in their own home”, explained the project developers.

Flexibility was thus the main attribute guiding the design: “The main solution we came up with in this project was to replace the entire fixed wall of the small bedroom by sliding panels. When retracted, the panels would optimize the space for the living room, which is relatively small at the moment, improving ventilation for the common area and provide space for the highly active son. When in use, the panels would create one more bedroom for guest or a new family member in the near future.Maximizing kitchen and dining space was also one of the main aims of the rejuvenation process. What do you think of the result? [Photos by: Thien Thach]