The P House by EAST4 Architecture is constructed within a tenth of a large site, while the remaining areas are fully landscaped. South Korea’s distinct four seasons can be experienced by the various plant species placed within the landscape to provide a comfortable and relaxing house as an escape from the busy life. The Client is a couple who runs a busy hospital during the weekdays and was in need of a comfortable get-away place during the weekend with no other concerns. Accordingly, the Architect composed each space based on the client’s needs.

The house can be approached in various ways. The Client can directly enter the house through a ramp or pass the ramp to enter from the rear garden. A sunken courtyard was located at the rear garden to connect with the workshop where various people visit. It was a design for the clients to directly feel the nature from the lower ground level. Also, since the client did not want the interior of the house to be seen from the outside, all openings beside the entry facing the adjacent roads were scaled down.

Providing natural sunlight and ventilation was possible by placing windows throughout the house. A small Tea Room was designed for the Clients to enjoy nature regardless of season. By placing the Tea Room, exterior wooden patio and the pond within a straight line, a sensuous place was formed. An antique but modern, simplified facade was developed by using gray clay bricks. [Photos provided via e-mail by EAST4 Architecture; Information courtesy of Joon H.Park]