Located along the coast of Norway, Asante Architecture & Design created this custom home to blend into its surroundings. The client, a chef, wanted a home that could be completely at peace with the natural surroundings, while providing a retreat away from the rest of the world.

From the living room, the owner can watch the moon rise, or fish off the side of the balcony. The bathtub, which is submerged into the rocks of the coast, has a view of the Northern Lights over the ocean.

The front and back of the house have been divided, in order to facilitate more privacy; the side facing the road has smaller windows, while the panoramic windows on the opposite end offer views of overlooking the coastline and the Norwegian Sea. The bedroom is lofted over the kitchen.

The facade is weather treated with a Japanese technique of burned wood, which needs little maintenance to keep it from the wind and rain. The roof is covered with sedum grass, making it blend further into the landscape.

The house is part of a larger project, Bygda 2.0, to create a dynamic village in the rural area of Stokkøya.