Have a look at this black modern refuge surrounded by lush vegetation in the village of Boudry, Switzerland. Schuler Villa is a three-level, 690 square-meter residence designed and implemented by andrea pelati architecte. Aiming for a high level of privacy, the studio created a relatively closed facade towards the public spaces, while opening up the villa through large expanses of glass on the inside. The narrow site suggested a vertical development of the project, this allowing the inhabitants to enjoy great views of the vine fields and Jura Mountains beyond.

Here is more on the structure of the residence, as explained by the architects: “On the ground floor, the rental apartment has the advantage of a direct access to the garden bordered with trees. In the higher levels, the entrance hall of the main apartment connects to the bedroom’s hall and a staircase that leads to the attic. At this level, the entire space is dedicated to the day zone. On the south side, the terrace extends the dining room and opens towards the park and village views. On the north side, the living room is extended through a second terrace with a direct access to the private garden.” [Photography: Thomas Jantscher]