Located in Le Marais, a historic district in Paris, this charming attic apartment was reimagined to combine its original character with fresh, contemporary style. The balance of rustic and modern was accomplished by incorporating raw materials and a neutral color palette.

Architect Margaux Beja centered Apartment Saint Paul around the unfinished beams that span the apartment. She created contrast by using modern elements such as a steel and glass wall, which separates the living areas from the bright bedroom.

Another focal point in this Paris apartment is its “Technical Wall,” which conceals the bathroom and laundry areas. Constructed of solid walnut panels, it adds both warmth and an industrial vibe to the main living space.

Contemporary furnishings in black, wood and neutral tones add a minimalistic appeal. The result is a comfortable space that gives equal attention to the architecture of the historic building and the modernism of the furnishings. [Photography by Alexis Cottin and Julien Fernandez]