0shares

Chris Bosse, the director of Australian architecture practice LAVA, upgraded a narrow terrace house and made it his own. The 1,184-square-foot Tivoli Terrace is in Paddington, a historic district of Sydney, Australia.

Blurring the indoor-outdoor boundaries was the main target of the transformation. Soothing finishes, mid-century furnishings and contemporary lighting enhance the 13-foot-wide home’s interior design scheme.

“New timber floors streamline the dining, living and kitchen areas into one continuous space,” the architects said. “The living area is extended into the courtyard by sliding windows and timber screens that magically hide from view and give shading and privacy.

“A new kitchen is at the heart and features a custom-made island bench and a white glass backsplash to reflect the light,” they added. “The traditional stepped geometry of fridge, oven, cupboards and range hood was realigned to create a streamlined look.”

The architects maximized the storage space, installing floor-to-ceiling shelves in the dining/living area. Upstairs, a small room was turned into a second living area. [Information provided by LAVA; photography by Brett Boardman]