Paul Raff Studio designed this 4,349-square-foot home for a family of four in Toronto, Ontario, who recently immigrated from Europe. Built on a narrow lot in a residential neighborhood, the home’s unique facade is made up of flamed basalt and light-reflecting aluminum louvers.

The louvers lend more than curb appeal to Counterpoint House; they also draw light into the home. “Their highly polished top surface bounce sunlight deep into the space,” the architects said.

The interior features an open-concept space for entertaining and socializing. The sight line spans from the front door out to the garden behind the home. 

A modern Scandinavian-style kitchen centers the living room and dining room, where a double-height ceiling fills the space with natural light from the louvers. The adjoining home office includes custom built-in wood shelving designed by the architect.

With the exception of the Loire limestone in the kitchen, natural wood flooring flows throughout the home for a warm, clean look. Bright whites and a neutral color palette are carried out in mid-century modern and contemporary furnishings.

As the family anticipates friends and family visiting from Europe, the lower level is dedicated guest space, offering two bedrooms, a kitchenette and a bathroom. The upper level includes two bedrooms and a master suite. [Photography provided by Ben Rahn at A-Frame