The Montana Glass Home, painstakingly rendered by Cutler Anderson Architects, is a great example of modern construction. Glass walls, tapered columns and a floor plan that flows as gracefully as the river in front, make it hard to distinguish indoors from outdoors. The land surrounding the home is its own masterwork. The assemblage of lush riparian habitat, verdant hay meadows and craggy scarps replete with wildflowers and eagles make it a tough choice to decide each day where to venture. This ultimate glass house consists of four bedrooms and four-and-one-half baths stretched across 6,800± square feet and is oriented on an axis running from north to south with the front of the house facing a warm westerly aspect.

Entering the front door, the eye is immediately captivated by the tall trees and lush vegetation visible on the other side of the house through the two-story windows. Turning down the entry hall treed with the signature tapered columns favored by the architect, the open riser stairs split off and lead to a landing that could easily be compared to a tree-top platform on a far-off canopy tour. Further on, one passes a small family/media room with comfortable window seating that takes in the expanse of open hay meadows with the river beyond.  Past the family room, the open floor plan kitchen/dining/living area is fronted and backed with floor-to-ceiling windows with virtually no walls in evidence. Looking west across the living area the river is easily visible.

The bedrooms in the home are constructed to create an ideal family or guest situation, with the master, two extra bedrooms and private apartment located on the upper level. A climate-controlled 800+ bottle wine room next to the built-in fishing rod storage racks create the perfect juncture of form and function. An exercise room with floor-to-ceiling mirrors offers a comfortable at-home option during inclement days or a place for a more focused or specialized work out. A custom ballet bar and separate entrance further add additional options for ways to use this bonus space. [Photos and information provided via e-mail by Hall and Hall]