Ventura House is a modern family residence in Dorset, United Kingdom, developed by David James Architects & Associates in collaboration with Husen Developments. Located on a site with various height levels, the project was optimally adapted to its vantage position: “The site in question faces southwest on a steep slope with views towards Poole harbour from the first and second floors. The area of Evening hill is set within the borough of Poole, Dorset and within close proximity of picturesque beaches”, explained the architects. Glass windows were employed throughout, maximizing views in all directions.

Due to its curved forms, strong gray aluminum lines and position on the slope, Ventura House has a striking street presence. Here is more from the architects regarding its special features: “The entrance is set with a vertical stonewall that sits parallel to a curved sculptured internal stairwell. There is ample living space, four generous en-suite bedrooms, an integral double garage, home cinema and a separate study. The pinnacle is the sunroom on the third floor with 180-degree views and a flowing indoor-outdoor terrace.” By making use of a variety of colors and textures, the designers created fresh and vivid interiors. Have a look and tell us what you think!