Studio dLux sent us photos and information depicting a colorful family home in Sao Paulo, Brazil. The reconstruction of this 56m2 apartment was planned to solve the issues of the two residents, a biologist/animal lover and her son. The first issue was the lack of privacy that both of them had, with only one bathroom to share. Another problem was the bad use of the apartment’s space, considering that the two residents also have pets. The designers had to solve all of these issues with a small execution budget, making use of cheaper, but no less modern solutions.

The project envisioned the creation of open spaces for an improvement of the space utilization. The kitchen wall was taken off and an additional bathroom was created for the biologist’s son. Custom made linear furniture was designed by the studio with the intention of giving amplitude to the room and more organizational space for the residents’ belongings. The apartment has a variety of materials mixed throughout the rooms, starting with the floor, made with burnt cement with a layer of resin on top. The living room traditional revetment has been replaced by a yellow painted metallic tile. The kitchen and the bathrooms got colorful and more vivid through the use of hydraulic tiles.

The new hallway used black running doors, made with HDF (High Density Fibreboard), so that the valuable space didn’t go to waste by the use of conventional doors.There was also a mix of materials in the furnishing of the space. The kitchen cupboards and the living room rack were made of marine plywood, while the benches in the living room and the bathroom cabinets were made with OSB (Oriented Strand Board). The kitchen work surface was made with a Teak panel, and the dining board was built in a yellow pigmented HDF, using a black painted PVC tube. [Photos and information provided via e-mail by Studio dLux ]