A former garage space in Amsterdam’s area de Pijp was turned into a spacious home by i29 Interior Architects. Naturally lit by large roofs, the interior with a generous 230 square-meter surface on one floor level is finished in a simple material palette. The repetition of rectangular rough oak wooden finishes is in great contrast with the stark white walls, black surfaces and grey cast flooring. One of the highlights of this project by i29 is the custom-design kitchen, which includes a large wooden sliding door to cover integrated storage areas, with a contrasting black cooking island in front.

Built-in cabinets and a fireplace have the same characteristics and contrast in materials. Wooden walls from top to bottom with built-in doors are marking the entrance to the more private areas such as the bedrooms and bathrooms. In order to create a better indoor-outdoor connection, i29 interior architects designed a 20 square-meter hand-knotted carpet with a natural mossy pattern. The excess of natural light in combination with the soft layer of green and beige resembles the outdoor experience while being inside. [Photos and information provided via e-mail by i29 Interior Architects]