Appealathon House in Perth, Western Australia is a compact modern residence developed by Australian home builder Grandwood by Zorzi. The architectural language of the project is defined by simple lines, order and proportion. A minimalist exterior palette in gray and white is extended indoors, where things seem to really come to life: “The ground floor Guest Suite is complete with built in robe and luxurious ensuite. A unique entry opens to a stone laid floor extending through the main living areas. A wall of windows opens to the north bringing an abundance of natural light into all levels of the home.”

Frameless stacking doors open out to the terrace, thus ensuring an optimum connection with the outdoors. Access to the upper level is provided by an open tread timber staircase with an artificial pond beneath. This unconventional passageway is one of the focal points of the overall design, visually connecting all the other elements together. According to the official description provided by the builders, at the top of the stairs a bridge divides the Master and Junior suites. “The bridge, with floor to ceiling glass windows overlooks the large dining area and external alfresco. A functional study/activity room prefaces the entry to the two Junior Suites, one with its own ensuite. A private balcony adjoins the activity room.” Next up, the master suite, especially envisioned to encapsulate the feeling of an exclusive hotel. Enjoy the virtual tour! [Photography by Grandwood by Zorzi]