Mar de Luz House in Paracas, Peru boasts a total living surface of 778 square meters and embraces its neighboring landscape: “The premise in the development of this project was to always keep the views of the bay and the horizon present in every area of the house. We needed to place the program so that the spaces would connect visually, the transparency should be the primary axis of the first floor“, explained the architects at Oscar Gonzalez Moix. Due to strong winds, the developers could not plan a front yard with direct access to the beach. Instead, they imagined an inner courtyard, which visually communicates with the shore through the first transparent level of the residence.

This highly modern home in Peru displays a intriguing mix of concrete, bamboo and stone, in tune with the hues inspired by the site. The inner program was planned as follows: “The main house is defined between the two side stone walls. With a width of 20 meters, the front had to be shared by all social programs on a first level and all private programs at a second level. For the very different nature of the program, the second level, a concrete box perforated on both sides, lies suspended above the two solid walls. This allows the living-dining room to materialize as a glass box through which the views remain between the sea and the rest of the house.” What are your thoughts on this imposing home design?