Hiding its modernity in plain sight, this exquisite residence in Singapore unveils a spacious, minimalist and inviting interior design. Imagined by ONG and ONG design studio, the home at 31 Blair Road Residence was designed in such  a way that the floor plan eliminates the boundary between indoors and outdoors with each chance it gets. Conserved yet updated to offer the very best of modern comfort, the home provides a combination of minimalist design and neutral colors within a very versatile and elegant space cluster.

Within this confined space, the double-height rooms offer the illusion of larger spaces, while  carefully placed skylights and light wells flood it with light from above. The design team explains the choices in color and theme: “Since the house was intended for rental, a neutral colour palette was employed to complement the changing tastes between individual tenants. Bamboo is a recurrent theme throughout the house, from the forecourt garden to the sand-blasted motifs within.” This 306 square meter home provides contemporary shelter defined by carefully maintained historic references. This continuation of spaces was kept in the modern realm by including customized elements like the placing of the kitchen and dining space right at the entrance. This is where the socialization takes place and the owners can enjoy the versatile space in an informal atmosphere.

How do you feel about an inverted floor plan like this one?