This custom designed family retreat envisioned by Residential Attitudes and located in Bicton, Australia, makes the most of its setting, capitalizing on views while accomplishing that vital merge of flair and functionality. While the street facade has been crafted to offer a high degree of privacy, the opposite side of the house features full height windows with expansive views towards the central zen courtyard and the beautiful Swan River beyond. Stone, wood and glass make for an original exterior, one that inspires comfortable modern living and an overall welcoming feel.

Here are just some of the features of this residence, as listed by the architects: “A large balcony with alfresco kitchen is accessed via bi-fold doors. Double doors lead off the living room into a cozy home theater, while to the front of the home is the luxurious master suite and beautifully appointed hotel style ensuite, both boasting direct access to a private balcony. A beautifully appointed kitchen includes stone waterfall edge island bench and white gloss soft closing cabinetry and glass splashback”. The home office, luxuriously appointed laundry and entertaining room or home gymnasium are located on the first level. Sliding doors lead the way towards the swimming pool, through the cedar-lined alfresco area.