We’re used to SAOTA’s impressive and imposing residences and pleased to see each of them unravel before our virtual eyes. This time we’ll be admiring a fascinatingly transparent Lake House in Geneva, Switzerland. Attracting the eye with an unusual architecture, the building acts as both a residence and an office. The client is a fan of the illustrious architecture team and this 2,800 sqm family home and office is the 4th home SAOTA has designed for him. The owner can boast about a wonderful collection of homes in Cape Town and Paris and Senegal. This one is located on Lake Geneva, and features sculptural design lines shaping a provocative architecture.

The contemporary structure designed in collaboration with SRA Kössler & Morel Architects reflects the promising new African aesthetic in a European context. The open, bright and inviting interiors were imagined by Antoni Associates as a luscious cocoon resting on this triangular lot where creativity shaped an outdoor-oriented dream home.  The main house is connected to the annex via the cinema, spa area, auditorium and garages on basement level. Combining rounded edges and triangular lines, architects designed a home where the double-height living room offers an ideal view of the lake. A curved wall in glass offers the possibility of creating a welcoming, sleek outdoor living area with a sculptural roof canopy anchoring the design. The upper level contains private spaces like the bedrooms, a lobby and en-suite, accessed via a glass cylinder encased lift. What do you think?