San Vicente House in California was especially planned for a family with three young girls. Separating the living spaces from the noise of a busy neighboring street was one of the main challenges of the project. The architects at McClean Design embarked on a bold approach: “The drive court is screened from the street by high gates and tall landscaped elements. This area connects to an inner courtyard through a curving glass screen designed to allow the light to pass through but shield from the cars and noise. The courtyard contains a waterfall and an infinity edge pool both of which help to instill a feeling of calm as you approach the house. Our hope is by the time you enter into the two story entry hall you have left the rest of the world behind.

Some of the highlights of San Vicente House include a generously-sized back yard with swimming pool and guest house, five bedrooms, art room and gym. Each interior seems to reveal a bit of glamor and luxury, yet everything is kept tastefully simple. How would you comment on the design approach for this modern family home in California ?