Wooden Chalet Outlining the Connection with Nature by Anik Pelokuin
Architecture

Wooden Chalet Outlining the Connection with Nature by Anik Pelokuin


This wooden chalet purposely sited in the middle of the woods was designed by Anik Pelokuin for an active couple, passionate about the outdoors. Outlining the connection with nature, the compact and homely dwelling was built on a steep slope of land in Messines, Quebec for relaxation purposes. The owners come here especially during summer to find peace of mind whilst enjoying the woods, the greenery and the lake. The house blends into the wooded landscape, highlighting the organic feel of the overall design. The construction sits on an old foundation, yet it feels safe and looks neat and modern. Vertical planks of wood cover the exterior. The grey-blue colour matches the tenderness of summer vegetation.

A generously-wide terrace encompasses the house from three sides, offering extra space in the aestival season. Residents can indulge themselves with the scent of the morning dew and a cup of freshly brewed coffee. A delight for the eyes and spirit! Every room in the house, including the hallway face the lake. Large expanses of glass allow the natural light to pass through and flood the interior with warmth and brightness. Simple and cozy, this chalet is, without any doubt, the perfect place to escape from the hectic pace of city life.

  • Evening view house in the mountains
  • Exterior of the house by the lake
  • Bathroom sinks and mirrors
  • Bathroom nature inspired colours
  • Bedroom and bath view
  • Office area lake view
  • Staircase metal and wood
  • Wooden furnishing
  • Safari influences house by the lake
  • Lively interior
  • Contemporary feel country house
  • View from the house
  • Wonderful interior
  • View details house in the mountains
  • House by the lake in the mountains
  • House by the lake

0 comments