Welcome to a serene family house taking advantage of a rejuvenating landscape near Reykjavik, Iceland. The architecture team at Minarc took the challenge of building a sustainable residence, in accordance with local regulations. Committed to the preservation of the natural scenery and resources, the team made conscious efforts to use materials in their most organic form. Moreover, the design elements were chosen carefully to maximize passive solar power and cross ventilation, minimizing electricity costs.

Ice House has a total surface of 1500 square feet and accommodates two bedrooms, one bathroom and a separate loft. Elevating decks and floors keep the structure off the ground and give it a genuine exterior appearance. As you step inside, you are greeted by spacious and welcoming interiors. Extensive glass openings in the living room and bedrooms allow natural light inside and frame the beautiful views. Any personal thoughts on this modern family sanctuary in Iceland? Feel free to share them with our community in the comment section below!