Warm and Family Friendly Home with Sustainable Features in Venice
Architecture

Warm and Family Friendly Home with Sustainable Features in Venice

The Appleton Living project envisioned by Minarc is a modern addition to the town of Venice, Italy. Especially developed for a family with children, the residence takes advantage of the many outdoor spaces which make up the property: swimming pool, outdoor dinning, barbeque area and play court. Each of the interiors is connected to one of these leisure spaces, either through sliding glass doors or massive windows. The project’s orientation was thought out to maximize passive solar design and natural ventilation.

Organic materials were employed throughout the design: stone, steal and wood make the place inviting and family-friendly: “The entry living room has glass to both sides to further connect the indoors and outdoors. Floor and ceiling materials connected in an unobtrusive and whimsical manner to increase floor plan flow and space. Magnetic chalkboard sliders in the play area and paperboard sliders in the kids’ rooms transform the house itself into a medium for children’s artistic expression“. [Photography: Art Gray]

  • architecture Project Appleton Living
  • exterior Project Appleton Living
  • interior Project Appleton Living
  • Project Appleton Living (3)
  • Project Appleton Living (5)
  • Project Appleton Living (6)
  • Project Appleton Living (7)
  • Project Appleton Living (8)
  • Project Appleton Living (9)
  • Project Appleton Living (10)
  • Project Appleton Living (11)
  • Project Appleton Living (12)

One comment