Approached by a bachelor who had just acquired a penthouse occupying the entire top floor of a 1940’s building, Rolf Ockert Design were faced with a challenge of delivering a serious design makeover. With striking views of the Sydney Harbor, the new crib had to take advantage of its privileged location. A former existing wall of the terrace was hence completely removed and replaced with a glazed extension, ensuring an unobstructed panoramic perspective.

Tall ceilings define the interiors, which exhibit elegance and an overall feeling of relaxation: “Several existing internal walls were removed to make the Kitchen/Living area as generous as possible. An existing widening in the corridor was integrated in the living zone as a bar area for the wine loving client. The resulting sequence of spaces, starting from the entry, guided by the soft ‘flowing’ veneer clad spine wall, results in an apparent spatial generosity beyond its actual square meterage“, explained the architects.  Wood was employed throughout, soothing the transition between spaces.