Perfectly Balancing Modern Living Needs: Empire Display Home
Architecture

Perfectly Balancing Modern Living Needs: Empire Display Home

Advertising

The Empire display home was especially envisioned by the team at Residential Attitudes to reach a good balance of light, volume and  indoor-outdoor space optimization. Located near Perth in Western Australia, the modern villa was built on a narrow site, lifting the upper level as high as possible, in order to elevate it above the street noise and bathe it in sunlight throughout the year. Raw natural materials were employed for the construction, such as pacific teak cladding, concrete breeze blocks, timber parquetry floors and internal face brickwork.

The brief of the project requested a residence that would embrace the aesthetics and intent of mid-century design. The layout was imagined to cater for multi-generational families: “A separate living and alfresco area were situated on the ground floor to relate to the lap pool and two storey light well. Two minor bedrooms share a central bathroom with an additional powder room and separate laundry with chute. The reading room and entry hall with floating stone stairs gaze out to the lap pool and courtyard beyond”. Do your own design tastes relate to the clean simplicity of this Australian crib ?

  • architecture The Empire Residence
  • design The Empire Residence
  • The Empire Residence (3)
  • The Empire Residence (4)
  • The Empire Residence (5)
  • The Empire Residence (6)
  • The Empire Residence (7)
  • The Empire Residence (8)
  • The Empire Residence (9)
  • The Empire Residence (10)
  • The Empire Residence (11)
  • The Empire Residence (12)
  • The Empire Residence (13)
  • The Empire Residence (14)
  • The Empire Residence (15)
  • The Empire Residence (16)
  • The Empire Residence (17)

One comment