Daring Black Box Extension to a Heritage Worker’s Cottage in New Zealand
Architecture

Daring Black Box Extension to a Heritage Worker’s Cottage in New Zealand

Advertising

A heritage worker’s cottage in Auckland, New Zealand was recently expanded with a modern cube-shaped extension developed by the creative team at BOX Living. The new addition creates a powerful contrast with the surrounding buildings, its black, simple geometrical silhouette adding a contemporary vibe to the neighborhood. According to the architects, the cottage houses the bedrooms and bathrooms, while the modernist extension accommodates the open-plan kitchen, living, dining area and mezzanine.

The two-level black box opens towards the inner garden, while extensive use of glass allows natural light inside every room. High ceilings make the living room look imposing, yet welcoming due to the inspiring furniture arrangements and variety of textures. An overall minimalist approach switches the focus towards the beauty of the neighboring garden, which is just a glass door away during long summer days. Enjoy the virtual tour!  [Photography: Emma-Jane Hetherington]

  • architecture project box-house
  • design project box-house
  • interior project box-house
  • project box-house (4)
  • project box-house (5)
  • project box-house (6)
  • project box-house (7)
  • project box-house (8)
  • project box-house (9)
  • project box-house (10)
  • project box-house (11)
  • project box-house (12)
  • project box-house (13)
  • project box-house (14)
  • project box-house (15)
  • project box-house (16)
  • project box-house (17)
  • project box-house (18)
  • project box-house (19)

0 comments