Glass and Timber Addition to a 1950′s Hampshire House by AR Design Studio
Architecture

Glass and Timber Addition to a 1950′s Hampshire House by AR Design Studio

Advertising

The Medic’s House is a modern extension to a 1950′s three bedroom house in Hampshire, United Kingdom, envisioned by Andy Ramus and Laurent Metrich of AR Design Studio. The residence is inhabited by two Winchester based Doctors, who needed extra living space with the arrival of their new baby daughter. AR Design Studio’s solution was to “create a large charcoal grey living box at ground level with a full height glazed opening elevation to the garden. A timber clad sleeping pod is perched above at first floor level providing the additional bedrooms”.

The ground floor of the addition hosts the kitchen, an open plan living and dining area, a toilet and three large eco-friendly sliding glass panels offering garden views. A highly minimalist design approach, with black and white finishes was chosen. This gives the place an elegant, yet sober feel, softened only by the rich landscape outdoors. [Photography: Martin Gardner]

  • architecture Medic's house
  • exterior Medic's house
  • interior Medic's house
  • Medic's house (4)
  • Medic's house (5)
  • Medic's house (6)
  • Medic's house (7)
  • Medic's house (8)
  • Medic's house (9)
  • Medic's house (10)
  • Medic's house (11)
  • Medic's house (12)

0 comments