Green Turf

Courtesy of borXu Design

Located in a quiet and peaceful neighbourhood in the town of Markham, nearby Toronto, the Gallery House is a contemporary residential project designed by Atelier rzlbd. Envisioned as a house that carefully integrates functionality and practicality as main features, the house looks surprisingly uncluttered, neat and filled with natural light. The name of the house reflects perfectly the atmosphere created. “As one enters the house, the viewer instantly finds oneself in the galleria. The proportion of the plain white volumes of the interior spaces that have defined the galleria will differentiate the intimate and formal domains on either end. Moving along the gallery one is led to the bedrooms and a painting studio on the east and to the semi connected living-dining room on the west.”

Close View Gallery House

Courtesy of borXu Design

From the outside, the house looks a little bit weird, due to the interesting collection of rectangular white volumes. The “boxes” represent the interior spaces, each with different lengths and widths. The idea of “emptiness” dominates the entire living space: from the house’s spatial organisation to its circulation concept. The living environment feels fluid, unitary and neutral.

Gallery House

Courtesy of borXu Design

Neutral Kitchen

Courtesy of borXu Design

Little Paris

Courtesy of borXu Design

Office Space

Courtesy of borXu Design

Corridor

Courtesy of borXu Design

Stairs

Courtesy of borXu Design

Upper Floor

Courtesy of borXu Design

Lovely Relaxation Spot

Courtesy of borXu Design

Grey

Courtesy of borXu Design

Courtesy of borXu Design

Courtesy of borXu Design