Collect this idea
Energy House Germany

Courtesy of Eibe Sönnecken

Architekten Stein Hemmes Wirtz designed +Energy House, a contemporary residence located in Farschweiler, Germany, that perfectly adapts to the irregular sloping land.  The unusual building line and the unusual roof shape define are the elements that define the house. The contemporary approach towards shaping and the materials make it stand out. The exterior is entirely paved with vertical laminated wooden panels. This makes it both, eco-friendly and welcoming. A wooden structure (or “wrapped” in wood) is less rigid than a concrete house. No glue was used in defining the house’s wooden exterior. The pollution-free construction was built from ecological building materials and it fits the passive house standard.

Collect this idea
Energy House Side View

Courtesy of Eibe Sönnecken

The back of the house, raised above the street level, unveils a transparent environment. The regular walls have been replaced by floor-to-ceiling glass panels, allowing the light to heat up the interior. A ventilation system with heat recovery was included in the house’s plan. As a consequence, the place is warm, welcoming and cozy. “The most spectacular view opens up a large window to the north, what was the greatest challenge in terms of passive house construction.”

Collect this idea
Energy House

Courtesy of Eibe Sönnecken

Collect this idea
Interesting Shape

Courtesy of Eibe Sönnecken

Collect this idea
Glass Sliding Doors

Courtesy of Eibe Sönnecken

Collect this idea
Openness

Courtesy of Eibe Sönnecken

Collect this idea
Wooden Interior

Courtesy of Eibe Sönnecken

Collect this idea
Spacious Interior

Courtesy of Eibe Sönnecken

Collect this idea
Bathroom Wood and White

Courtesy of Eibe Sönnecken

Collect this idea
Evening View

Courtesy of Eibe Sönnecken