Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA
Architecture

Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Advertising

Collect this idea
The Cresta  Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

There are those who say that “Less is more” and then, there are those who express their dissatisfaction and state that “Less is never more—less is obviously less. Who wants less?”

The Cresta is an outstanding residential project designed by Jonathan Segal FAIA in San Diego, in the Lower Hermosa region of La Jolla, California, that enhances the feeling of space. Impressive and extremely luxurious, the residence occupies an area of  5,300 sq feet. The house looks even more extended than it already is, due to the floor to ceiling glass that replaces some of the walls and lets the place breathe. The Cresta is more than just any regular widely spread home, it’s the architect’s dream house. It features three floors, one below and two above grade. The entire living space is characterised by transparence and breeziness. The boundaries between the indoor and the outdoor disappear.

Collect this idea
Transparent Living Environment Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Most of the inhabitable space encompasses a room that totally communicates with the environment (named from a very obvious reason, the exterior room). “The exterior room was a key element in  creating a home that otherwise would have felt small feel larger and more private that it is. While this space creates a void the buildings overall form is kept intact.  All four corners remain with walls and roof planes to define the original box of the residence.” Despite being such a complex project, the interior is simply decorated. Quite an impressive and inspired balanced composition, don’t you think?

Collect this idea
View From Above1 Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
Luxury Home The Cresta Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
The Cresta Terrace Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
Upper Floor View Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
Terrace View1 Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
Details Terrace Swimming Pool Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
Lounge Area Details Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
Lounge Area Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
The Cresta Living Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
The Cresta Details Interior Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
Sobriety Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
Concrete Walls  Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
Neutral Palette of Colours Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
Section House Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
View From Above Lounge Area Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
Lounge and Room Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
View Dark  Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
Evening View The Cresta  Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
Ground Floor Plan Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
Basement Floor Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
Second Floor Plan1 Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
Roof Floor Plan Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
Section2 Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

Collect this idea
Different Section1 Enhancing the Feeling of Space: The Cresta Residence Designed by Jonathan Segal FAIA

Courtesy of Matthew Segal

 

  • Basement Floor
  • Concrete Walls
  • Construction
  • Dark
  • Details Terrace Swimming Pool
  • Different Section
  • Evening View The Cresta
  • Ground Floor Plan
  • Lounge and Room
  • Lounge Area
  • Lounge Area Details
  • Luxury Home The Cresta
  • Metallic Staircase And Room
  • Neutral Palette of Colours
  • Roof Floor Plan
  • Second Floor Plan
  • Section
  • Section House
  • Sobriety
  • Terrace View
  • The Cresta
  • The Cresta Details
  • The Cresta Details Interior
  • The Cresta Living
  • The Cresta Terrace
  • Transparent Living Environment
  • Upper Floor
  • Upper Floor View
  • View Dark
  • View From Above
  • View From Above Lounge Area

0 comments