Sunny Side House residence was especially developed by Wallflower Architecture for a family of five. This project in Singapore came with its many challenges, as the long and narrow site needed to be adjusted to the socializing needs of the inhabitants. By accepting and keeping the small scale of the bedrooms, a welcoming cozy atmosphere was achieved. Moreover, the interiors receive a high amount of natural light and are better ventilated.

The first level was entirely dedicated to family bonding. A generously-sized kitchen and dining space with massive windows seems to defy the neighboring small spaces. The second level is the bedroom box with the interiors arranged in a row along the outer edge. Pivoting wooden screens control visual privacy and can be manually angled to adjust for individual preferences. The top floor hosts the entertaining spaces, where the family enjoys watching football league matches. [Photography by Marc Tey]