Bright Home

Envisioned as an interesting and inspiring blend of old and new, the Clifton Hill House is a residential project designed by Nic Owen Architects in Australia. The client’s request was to preserve some of the Victorian elements of the old structure, without neglecting the modern approach towards design and sustainability. His wish was to restore the Victorian cottage he had, adding a couple of modern details. “The main objective with the Clifton Hill House was to create a home that both shelters and enhances the daily living of the clients for now and generations to come. The primary function of providing shelter to a family of four that embraces and respects the environment while protecting and sheltering the clients from the harsh elements has resulted in a building that can honestly call itself green.”

Breezy Environment

The exterior looks imposing while the interior exudes warmth and coziness. Wood is the main material used in defining the interior. The house itself accommodates an open-plan kitchen-lounge room, three bedrooms, two bathrooms and a study room. The upgrade implied a series of sustainable actions, such as: solar heat minimisation, cross-ventilation and paint that reflects the sun’s heat.

Clifton Hill House
View Exterior
Details House Exterior
Neat Interior
Glossy Floors
Wooden Charm
Kitchen Sink
Bathroom
Floor Plan
Details Floor Plan
Plan
Section
Details Section
Other Section