Playful and Inspiring Reading Room With Wonderfully Crafted Details by FINNE Architects
Architecture

Playful and Inspiring Reading Room With Wonderfully Crafted Details by FINNE Architects

The Christian Science Church in Issaquah, Washington has requested a new reading room for this place that serves the people. FINNE Architects, the team in charge with the project, completely transformed a 1905 bungalow into a modern and striking beautiful, filled with natural light place, perfect for study. The architects envisioned the Reading Room as a conversation between past and present, a spot where one can easily find his inner peace, contemplate and of course, do some reading. “Anchored by a new reflecting pool on the corner of the site, the new Reading Room brings a frankly modern expression to the older building, creating an intriguing dialogue between past and present.”

The interior of it is warm and welcoming. The previous room partitions were removed for a more pronounced sense of light and luminosity. The existing fireplace has been renewed and new exposed roof framing has been added. The reading desks are quite unique and the details crafted make them stand out. The Sapele reading desks are each supported by a series of cast-bronze legs, with an intricate bas-relief pattern on the leg surface. “The bronze patterning continues onto the table surface itself, forming a beautiful flush juxtaposition of bronze and Sapele wood.” The Reading Room was built respecting the lines of sustainable design. The architects chose low-energy consuming materials to get this job done properly. 

  • Abstract
  • Before
  • Closer Look Details
  • Details
  • Evening View
  • Fireplace
  • Modern Tranquility
  • Natural Light
  • Outdoor Decor
  • Privacy Wall
  • Reading Room
  • Stone Cladding
  • Very Cool Detail
  • Wooden Door
  • Wooden Furniture

Collect this idea The Christian Science Church in Issaquah, Washington has requested a new reading room for this place that serves the people. FINNE Architects, the team in charge with the project, completely transformed a 1905 bungalow into a modern and striking beautiful, filled with natural light place, perfect for study. The architects envisioned the Reading Room as […]

" data-pin-do="buttonPin" data-pin-config="above">

0 comments