architecture Kawate Residence

Keitaro Muto Architects completed the design and development of a contemporary timber home entitled Kawate Residence and located in Gifu Prefecture, Japan. The 171 square meter residence is situated between a residential area to the East and rice fields on the North side. An interesting approach was to raise half of the building 1.4m above the ground, giving the impression of a levitating volume. This way, it was possible for the architects to deliver more outdoor open space.

design Kawate Residence

Further details are provided by the project developers: “The section structure is used for a living room with skip floor system, where we created high ceilings of 6.4m. Combining different dimensions of 1.4m, 2.4m, and 6.4m height, it gives a dynamic feeling although this is a compact and simple structure“. A striking minimalism defines the interiors of Kawate Residence, as if emphasizing on the surrounding natural elements beyond the walls.

eterior Kawate Residence
Kawate Residence (1)
Kawate Residence (2)
Kawate Residence (3)
Kawate Residence (6)
Kawate Residence (8)
Kawate Residence (9)
Kawate Residence (10)
Kawate Residence (11)
Kawate Residence (12)
Kawate Residence (13)
Kawate Residence (14)
Kawate Residence (15)
plans (1)
plans (2)