Contemporary Garden Room Built on a Strict Budget by Capital A Architecture
Architecture

Contemporary Garden Room Built on a Strict Budget by Capital A Architecture


Garden Room is a project designed by Capital A Architecture in Edinburgh, a house extension requested by the owner, when extra space was needed. Envisioned as a secondary living room, the Garden Room brings light and luminosity to the house and it establishes a better connection with the outdoors. It offers great views of the garden and it creates an enchanting ambience, especially during fall when the season changes its colours.

“The room is 4.5m square, with two walls of glass providing an uninterrupted view of the garden, like massive HD televisions. The roof overhang works several ways; drawing the eye down, towards the garden and away from the sky, when viewed from inside. By providing a sheltered, intermediate zone on the outside, it also caps off the garden room, making it appear larger, framing an elegant, horizontal proportion.” The Garden Room, which was built from scratch, has a steel frame structure, glass instead of walls and a cut out in the ceiling, letting the place breathe. It’s an excellent spot for reading and it favours contemplation. Inspiring peacefulness and elegantly decorated, the impeccable house-extension was built on a strict budget: less than £30,000. 

 

  • Amazing Details Courtyard
  • Closer Look
  • Contemporary Garden Room
  • Details Garden
  • Details Interior
  • Garden And Room
  • Lovely Garden
  • Transparence
  • Transparence and Green
  • Another Moment of Transparence
  • Detail White
  • From the Inside
  • Transparence
  • View
  • Window and Light

0 comments