According to Russian architect Nicholas Lyzlov who developed Ruben Dishdishyan Retreat, the owner wanted a crib that was “closed from the neighbors, but also completely open to nature. The rear facade of the house is entirely open – there are huge windows and all of the rooms can see the forest. The house is like a fairytale.” Brick and wood were chosen as exterior finishes, strongly rooting the project in its environment, a forest reserve in Benelux where local regulations only allowed building on a surface of four hundred square meters (4300 square feet).

As you step inside, the soberness slowly melts and even though you are greeted by rooms with tall ceilings, the overall sensation is that of warmth and coziness. The colorful ceiling in the living room adds a bit of playfulness to an interior where social interaction is thus encouraged. Any other details you find appealing?

The residence was integrated in a forest reserve in Benelux, where building was only allowed on a surface of four hundred square meters (4300 square feet).