Front View Wind Vault

Wind Vault House is an exciting contemporary house in Singapore, designed by Wallflower Architecture + Design. Displaying an interesting exterior, the house boasts a rounded vault-like roof (reminding somehow of the traditional barns) and vertical timber screens, preserving the intimacy of the inhabitants and making them feel comfortable with their home. The screens act like privacy filters. They protect and connect, allowing the sun to slip inside and flood the interior with warmth and brightness, yet they keep an intimate ambience. “The timber fins of the screen can also be angled so as to catch a breeze or to increase privacy as and when needed.”

Interesting Details House

The Wind Vault House is a three-storey home, with seven bedrooms, bright and uncluttered. The open plan living room is strongly connected to the exterior. There are no walls, only glass panels.  This concept “encourages the intermingling of area, whether one moves via the garden, residing or dining. The perceived spatial boundary is not architecturally delineated in a conventional sense, but by a soldier-line of narrow polyalthia trees along the boundaries of the web site.” White, breezy and connected to the outdoors, this interior “screams” vacation.  A wooden staircase adorned with glass allows vertical circulation and a luscious marble floor adds a touch of sophistication to this place.

Details Wind Vault
Wind Vault House
View Details
Vertical Cladding
Glass And Cladding
Swimming Pool Details
White and Luscious
White Ambience
Transparence and Staircase
Open Space
Living Room and Swimming Pool
Wooden Stairs
Lovely Warm Light
Details Interior
Lighting Decor and Wood
Staircase
Hallway
Glass Walls
Details Upstairs
Details First Floor
Comfortable Tub
Bathroom Details
Bathroom
View Bathroom
Golden Room
Details Evening View
Evening View Entrance
Side View
Other View Swimming Pool
Evening View
House Plan
Floor House Plan
Attic