ANTONI ASSOCIATES’, the Interior Design and Décor division of the iconic architectural firm SAOTA, latest project combines elegance and sophistication in a beachfront property located along one of the pristine white beaches of Cape Town, South Africa. The Client’s brief was to renovate a ground floor double level apartment in a newly constructed luxury complex. The apartment is entered on the lower ground floor where a formal entrance lobby was created by screening off the open plan kitchen. Here the designers introduced a screen wall with an enlarged portal window to create a view into the apartment.

Despite reducing the size of the existing double volume some of this was retained in the entrance hall which is enclosed by frameless glass. A new sleek white contemporary kitchen was integrated and flows into the formal dining and lounge area. An elegant fireplace was placed in the formal living area and overall, there is a simplicity and purity of form with a basic palette of black and white. An eclectic mix of bespoke furniture and the placement of the Clients’ collection of South African art and sculpture gives the interior a curated experience. [Photos and information provided via e-mail by ANTONI ASSOCIATES]