Waverley House

Waverley Residence is a home with an intriguing exterior, boasting irregular shapes and details, in order to stand out and make an impression on whoever ends up seeing it. Located in Waverley, a suburb of Sydney, New South Wales, Australia, this exciting project was designed by Anderson Architecture to meet the expectations of the clients who were in search of a neat, relaxing home, that favours the light and warmth of the sun, the natural ventilation and connects the inhabitants with the environment. Bright and luminous, Waverley Residence is a wonderful living environment: an uncluttered living room with high ceilings spreads ahead, connecting you with the outdoors. The kitchen is integrated into the living area, transforming the ground floor into a fluid living space. 

Wood And Transparence

The asymmetries define overall, the house, transforming it into a unique project. Designed respecting the principles of sustainability, the Waverley Residence is both a comfortable and friendly with the environment.”The house requires very little heating or cooling, utilising passive solar techniques, internal thermal mass and natural ventilation to maintain a comfortable, healthy indoor environment. A challenging aspect, with excessive western exposure and a large existing building to the north, helped define the lofty roof forms which capture northern light.” The interior is dominated by light colours, such as beige and white. Wood also plays an important role in defining the interior’s décor.

Lovely View
Bright Interior
Lovely Interior
Kitchen
Seamless Transition
View Kitchen
White Furniture And Drawings
White Cozy Ambience
White And Grey
Staircase Concrete And Wood
Bathroom
Wooden Details Waverley House
Cozy Ambience
Ground Floor Plan
First Floor Plan
Cross Section
Section
Site Plan